Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

About Hermes

Ονομάζομαι Kresnik ... ασχολούμε ερασιτεχνικά με τα λεγόμενα ''απόκρυφα'' δω και αρκετό καιρό και αποφάσισα να διοχετεύσω ότι γνωρίζω κ έχω συλλέξει εδω ...


Eδώ θα βρείτε πληροφορίες κ σχετικά άρθρα που έχουνε να κάνουνε σχέση με αποκρυφισμό , μαγεία κ ότι έχει να κανεί σχέση με τα ''παράξενα'' μα συναμα ένδιαφεροντα ... Συλλέγω πληροφορίες από έγκυρες πηγες , μαρτυρίες κλπ
Σκοπός μου είναι να φέρω στην επιφάνεια και αυτό το κομμάτι του ''μικρόκοσμου ''

Σας ευχαριστώ που με ... επισκεφτήκατε

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ιεροτητα μεσα απο την Τεχνη και την αρχιτεχτονικη

Από των πιό στις αρχές χρόνων, τα δέντρα είναι η εστίαση της θρησκευτικής ζωής για πολλούς λαούς σε όλο τον κόσμο. Σαν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στη γη, το δέντρο είναι μια σημαντική πηγή υποκίνησης στη mythic φαντασία. Τα δέντρα έχουν επενδυθεί σε όλους τους πολιτισμούς με μια αξιοπρέπεια μοναδική στη φύση τους, και οι λατρείες δέντρων, στις οποίες ένα ενιαίο δέντρο ή ένα άλσος των δέντρων λατρεύεται, έχουν ακμάσει στους διαφορετικούς χρόνους σχεδόν παντού. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν ιερά ξύλα στην Ινδία και την Ιαπωνία, ακριβώς όπως υπεάρξε στην προ-χριστιανική Ευρώπη. Μια επιμελημένη μυθολογία των δέντρων υπάρχει πέρα από μια ευρεία σειρά των αρχαίων πολιτισμών.

Υπάρχουν λίγα στοιχεία στο αρχαιολογικό αρχείο της λατρείας δέντρων στον προϊστορικό κόσμο, αν και η ύπαρξη των τοτέμ που χαράζονται από το ξύλο που μπορεί να είχε κρατήσει μια ιερή σημασία προτείνεται από τον πόλο που ολοκληρώνεται με το σώμα και το κεφάλι ενός πουλιού που εμφανίζεται δίπλα στον πουλί-διευθυνμένο, ithyphallic αρσενικό αριθμό στην αποκαλούμενη καλά σκηνή σε Lascaux.
Στις αρχές της ιστορικής περιόδου, εντούτοις, υπάρχουν ιδιαίτερα στοιχεία ότι τα δέντρα κράτησαν μια πρόσθετη σημασία στους πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου. Στην αρχαία Αίγυπτο, διάφοροι τύποι δέντρων εμφανίζονται μυθολογία και την τέχνη, αν και hieroglyph που γράφεται στην αιγυπτιακές για να δηλώσει το δέντρο εμφανίζεται να αντιπροσωπεύει sycamore (nehet) in particular. Sycamore έφερε τη πρόσθετη μυθική σημασία. Σύμφωνα με το βιβλίο νεκρά, δίδυμα sycamores στάθηκε στην ανατολική πύλη του ουρανού από την οποία ο Θεός ήλιων επανεμφανίστηκε κάθε πρωί. Sycamore θεωρήθηκε επίσης ως εκδήλωση του καρυδιού θεών, Isis, και ειδικά Hathor, το οποίο δόθηκε η epithet κυρία Sycamore. Sycamores φυτεύτηκαν συχνά κοντά στους τάφους, και ο ενταφιασμός στα φέρετρα φιαγμένα από sycamore ξύλο επέστρεψε το νεκρό πρόσωπο στη μήτρα της θεάς δέντρων μητέρων.
, Το οποίο μπορεί να προσδιοριστεί δεδομένου ότι το Persea, ένα fruit-bearing αποβαλλόμενο δέντρο (και που, τυχαία, Pausanias περιγράφει ως δέντρο που δεν αγαπά κανένα ύδωρ αλλά το ύδωρ του Νείλου) είχε μια ηλιακή σημασία. Ένα άλλο δέντρο, η ιτιά (tcheret) ήταν ιερό σε Osiris ήταν η ιτιά που προφύλαξε το σώμα του αφότου σκοτώθηκε. Πολλές πόλεις στην Αίγυπτο με οι τάφοι στους οποίους ένα μέρος του διαμελισμένου Osiris θεωρήθηκε για να θαφτεί είχαν τα άλση των ιτιών που συνδέθηκαν με τους.
Τα πεζούλια του επικήδειου ναού Hatshepsut στο EL-bahari Deir (γ. 1480 BCE) φυτεύτηκε με myrrh τα δέντρα [1. ο ναός Hatshepsut]. Ενώ το εσωτερικό άδυτο βρίσκεται μέσα στον απότομο βράχο , το εξωτερικό άδυτο του ναού των terraced κήπων αναδημιούργησε τον παράδεισο Amon, ένα γείηνο παλάτι για τον ήλιος-Θεό στη μίμηση των myrrh πεζουλιών της κλωτσιάς, η οποία ήταν η θρυλική πατρίδα των Θεών. Μια πρόσθετη αποστολή για να κλοτσήσει -- πιθανώς στο νότιο τέλος της κόκκινης θάλασσας -- οργανώθηκε από τον αρχιτέκτονα Hatshepsut και το σύμβουλο, Senmut, για να πάρει τα myrrh δέντρα. Εκτός από τους terraced κήπους myrrh των δέντρων, δύο ιερά δέντρα Persea στάθηκαν πριν από την τώρα εξαφανισμένη πύλη στον τοίχο του προαυλίου εισόδων, ενώ τα δέντρα φοινικών φυτεύτηκαν μέσα στο πρώτο δικαστήριο .

Ίσως σε παρόμοια μόδα, θεωρείται τα ramped πεζούλια των μεσοποτάμιων ziggurats [βλ. Το ιερό βουνό] φυτεύτηκε επίσης με τα δέντρα, και τα ιερά δέντρα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα των αποκαλούμενων κρεμώντας κήπων Babylon, ένα από αναρωτιέται του αρχαίου κόσμου.
Στα περιβάλλοντα ερήμων της αρχαίας Αιγύπτου και των αρχαίων δέντρων της Μεσοποταμίας, και ειδικά τα οπωρωφόρα δέντρα, υπέθεσαν μια πρόσθετη σημασία. Το επικεφαλής φόρεμα που φοριέται από μια από τις γυναίκες που θάβονται στον τάφο της βασίλισσας Pu'abi επί του Sumerian τόπου Ur (γ. 2500 BCE) περιλαμβάνει στις επιμελημένες συστάδες διακοσμήσεων των χρυσών ροδιών, ένωση τριών φρούτων που προστατεύεται μαζί από τα φύλλα τους, μαζί με τους κλάδους κάποιου άλλου δέντρου με τους χρυσούς μίσχους και τα φρούτα ή τους λοβούς χρυσός και carnelian.

στην Αίγυπτο, ο αειθαλής φοίνικας ημερομηνίας ήταν ένα ιερό δέντρο, και ένας κλάδος φοινικών ήταν το σύμβολο του Θεού Heh, η προσωποποίηση της αιωνιότητας. Για τους πιό πρόσφατους πολιτισμούς, τον κλάδο φοινικών που χρησιμεύονται επίσης ως ένα έμβλημα της γονιμότητας και τη νίκη. Για τους Χριστιανούς, ο κλάδος φοινικών είναι ένα σύμβολο της νίκης Χριστού πέρα από το θάνατο. Δήλωσε επίσης την αθανασία και τις θείες ευλογίες και βλέπει συχνά ως ιδιότητα των χριστιανικών μαρτύρων. Δείχνει επίσης τους ιδιαίτερους χριστιανικούς Αγίους τέτοιος Paul ο ερημίτης και ο Christopher, καθώς επίσης και τον αρχάγγελο Michael. Το δέντρο φοινικών είναι επίσης ένα σύμβολο του κήπου του παραδείσου.
Τα δέντρα βρίσκονται επίσης κυρίως στον πολιτισμό και τη μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας. Το Pausanias περιγράφει τα ιερά άλση Aesculapius σε Epidaurus (ΙΙ, 27. 1), Argus σε Laconia (ΙΙΙ, 4. 1), και ένα ιερό άλσος των επίπεδος-δέντρων σε Lerna (ΙΙ, 38, 1, 2, 8). Στο έδαφος του κολοφώνα σε Ionia ήταν ένα άλσος των τέφρα-δέντρων ιερών σε απόλλωνα (VII, 5. 10), και ένα ιερό άλσος σε Lycosura περιέλαβε ένα ελιά-δέντρο και μια αειθαλή δρύινη ανάπτυξη από την ίδια ρίζα (VIII, 37. 10). Ίσως το διασημότερο άλσος, των επίπεδος-δέντρων, ήταν αυτό ιερό σε Zeus, γνωστό ως Altis, στην Ολυμπία (Β, 27. 1, 11).
Το δρύινο δέντρο ήταν επίσης ιερό σε Zeus, ειδικά το δέντρο στο άδυτο Zeus σε Dodona που εχρησίμευσε επίσης ως ένας χρησμός θα φαινόταν ότι των φύλλων θεωρήθηκε ως φωνή Zeus και ήχοι που ερμηνεύθηκαν από τις ιέρειες. Η βαλανιδιά ήταν επίσης ιερή για να φιλτραρίσει , ενώ το myrtle-δέντρο ήταν ιερό σε Aphrodite. Στο Pandrosium κοντά στο ναό γνωστό ως Erechtheum (421-405 BCE) στην αθηναϊκή ακρόπολη, εκτός από πολλά άλλα σημάδια και υπολείμματα του μυθικού παρελθόντος της Αθήνας -- salt-water καλά [βλ. Ύδωρ και ο ιερός] και ένα σημάδι με μορφή της τρίαινας Poseidon σε έναν βράχο -- θα μπορούσε επίσης να δει μια ελιά διαβίωσης ιερή στη θεά Αθηνά.

Μια ελιά που αυξάνεται σήμερα τη εξωτερική όψη το Erechtheum
σε διάφορους ελληνικούς μύθους, γυναίκες και άνδρες μετασχηματίζεται συχνά στα δέντρα: Atys σε ένα δέντρο πεύκων, Smilax σε ένα yew, και Daphne στη δάφνη, η οποία ήταν ιερή σε απόλλωνα.
Σε πολυάριθμες περιπτώσεις το πνεύμα των δέντρων προσωποποιείται, συνήθως με θηλυκή μορφή. Ελλάδα, το Alseids ήταν νύμφες που συνδέθηκαν στην αρχαία με τα άλση (alsos, άλσος), ενώ Dryads ήταν δασικές νύμφες που φρούρησαν τα δέντρα. Μερικές φορές οπλισμένοι με ένα τσεκούρι, Dryads θα τιμωρούσαν καθενός που βλάπτει τα δέντρα. Στεμμένοι με τα δρύινος-φύλλα, θα χόρευαν γύρω από τις ιερές βαλανιδιές. Το Hamadryads ήταν ακόμα περισσότεροι που συνδέθηκαν πολύ με τα δέντρα, που αποτελούν ένα αναπόσπαστο τμήμα τους. Στην Ινδία, οι νύμφες δέντρων εμφανίζονται υπό μορφή voluptuous Vrikshaka.
Στην αρχαία Ρώμη, ένα σύκο-δέντρο ιερό σε Romulus αυξήθηκε κοντά στο φόρουμ, και ένα ιερό cornel-δέντρο αυξήθηκε της κλίσης του υπερώιου Hill. Τα ιερά άλση βρέθηκαν επίσης στην πόλη της Ρώμης. Στο βιβλίο 8 του Aeneid, Virgil αφορά ότι:
Έπειτα μετά από αυτό παρουσιάζει ευρύχωρο άλσος
που φλογερό Romulus το καταφύγιο ονόμασε,
και «neath ο δροσερός απότομος βράχος του κάλεσε το Lupercal
από τη συνήθεια Arcad Lycaean του τηγανιού,
σημεία επίσης στο άλσος ιερού Argiletum
[και στο Hill Capitoline…]
Η θέση με την ιερότητα φόβου της ήταν συνηθισμένη
στο δέο το εκφοβισμένο rustics ακόμα και τότε
έτρεμαν στο ξύλο του και στο βράχο του που
σε αυτό το άλσος, εν λόγω, αυτός ο λόφος με το φυλλώδη Θεό
λόφων Α κατοικεί -- ποιος εκείνος ο Θεός μπορεί να είναι,
είναι όλος στην αμφιβολία Αρκαδοί θεωρούν
ότι οι ίδιοι Jove πολλάκις έχουν δει…
Σύμφωνα με τους ρωμαϊκούς συγγραφείς Lucan και Pomponius Mela, οι Κέλτες Gaul που λατρεύτηκε στα άλση των δέντρων, μια πρακτική που ο Τάκιτος και Dio Cassius λένε βρέθηκαν επίσης μεταξύ των Κελτών στη Μεγάλη Βρετανία. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν την κελτική λέξη nemeton για αυτά τα ιερά άλση. Ένα ιερό δρύινο άλσος σε Galatia (Μικρά Ασία), παραδείγματος χάριν, κλήθηκε Drunemeton (Strabo, Geographica, ΧΙΙ, 5, 1). Η λέξη ενσωματώθηκε επίσης σε πολλά από τα ονόματα των πόλεων και των οχυρών, όπως Vernemeton κοντά σε Λέιτσεστερ στην Αγγλία.
Τα ονόματα ορισμένων κελτικών φυλών σε Gaul απεικονίζουν το σέβα των δέντρων, όπως Euburones (η φυλή Yew), και το Lemovices (οι άνθρωποι της λεύκας). Ένας κορμός δέντρων ή ολόκληρο ένα δέντρο περιλήφθηκε συχνά μεταξύ των votive προσφορών που τοποθετήθηκαν στα τελετουργικούς κοιλώματα ή τους άξονες που σκάφτηκαν στο έδαφος. Άλλοι άξονες τοποθέτησαν έναν ξύλινο πόλο στο κατώτατο σημείο. Οι Κέλτες θεώρησαν τα δέντρα πηγές ιερής φρόνησης, και η φουντουκιά συνδέθηκε με τη φρόνηση από Druids.

Ίσως όπως ήταν αναμενόμενο, τα δέντρα εμφανίζονται στα θεμέλια πολλές από τις παγκόσμιες θρησκείες. Λόγω της σχετικής σπανιότητάς τους στην Εγγύς Ανατολή, τα δέντρα θεωρούνται στη Βίβλο ως κάτι σχεδόν ιερό και χρησιμοποιούνται για να συμβολίσουν τη μακροζωία, τη δύναμη, και την υπερηφάνεια. Τα στοιχεία των ειδωλολατρικών λατρειών δέντρων και η λατρεία έχουν επιζήσει στη χριστιανοϊουδαϊκή θεολογία. Στη γένεση, δύο δέντρα -- το δέντρο της ζωής και το δέντρο της γνώσης καλός και κακός -- αυξηθείτε στο κέντρο του κήπου Ίντεν (γένεση 2:9). Βιβλικές και απόκρυφες παραδόσεις σχετικά με το δέντρο της συγχώνευσης ζωής αργότερα στο χριστιανισμό με τη λατρεία του σταυρou για να παραγάγει το δέντρο του σταυρού. Η φανταστική ιστορία του αληθινού σταυρού προσδιορίζει το ξύλο που χρησιμοποιείται για το σταυρό στη σταύρωση του Ιησού Χριστού όπως όντας τελικά από το δέντρο της γνώσης καλός και κακός στον κήπο Ίντεν. Άλλες ιστορίες υποστηρίζουν ότι Adam θάφτηκε στην Ιερουσαλήμ και τρία δέντρα αυξήθηκαν από το στόμα του για να χαρακτηρίσουν το κέντρο της γης .

Στην παλαιά διαθήκη, τα δέντρα συνδέονται επίσης με την αρχαία θρησκεία Canaanite που αφιερώνεται στη θεά Asherah μητέρων που το Israelites, πρόθεση στην καθιέρωση της monotheistic λατρείας Yahweh τους, saught για να καταστείλει και να αντικαταστήσει. Η λατρεία Asherah και ο σύζυγός της Baal γιορτάστηκαν προφανώς στις υψηλές θέσεις, στις κορυφές των λόφων και των βουνών [βλ. Το ιερό βουνό], όπου βωμοί που αφιερώνονται σε Baal και τους χαρασμένους ξύλινους πόλους ή αγάλματα Asherah (ή του Asherahs στο παρελθόν Asherah έχει μεταφραστεί επίσης καθώς το άλσος, ή το ξύλο, ή το δέντρο) βρέθηκαν προφανώς. Σε Deuteronomy 12:2, το Israelites κατευθύνεται «για να καταστρέψει όλες τις θέσεις, όπου τα έθνη που θα απαλλοτριώσετε εξυπηρέτησαν τους Θεούς τους, επάνω στα υψηλά βουνά και επάνω στους λόφους και κάτω από κάθε πράσινο δέντρο θα σχίσετε κάτω από τους βωμούς τους, και την εξόρμηση στα κομμάτια οι στυλοβάτες τους, και θα καψετε το Asherim τους με την πυρκαγιά. «
Σε αρχαίο Assyria, σύγχρονο με τα ziggurats, τα δέντρα, οπωρωφόρα δέντρα ειδικά, συνδέθηκαν με τη γονιμότητα. Η σημασία των δέντρων σε αρχαίο Assyria παρουσιάζεται στις πολυάριθμες ανακουφίσεις των φτερωτών θεοτήτων που ποτίζουν ή που προστατεύουν τα ιερά δέντρα. Τα ιερά δέντρα, ή τα δέντρα της ζωής, συνδέθηκαν σε αρχαίο Assyria με τη λατρεία του Θεού Enlil.
Μερικά δέντρα γίνονται ιερά μέσω αυτού που μπορεί να είχε εμφανιστεί στην εγγύτητά τους. Ήταν κάτω από ένα pipal δέντρο ότι Siddhartha Gautama (γεννημένα 566 BCE) έως ότου επέτυχε το Διαφωτισμό (νιρβάνα) και έγινε ο Βούδας. Το δέντρο Bodhi ή του BO (Διαφωτισμός) είναι τώρα το κέντρο της σημαντικής βουδιστικής ιερής λάρνακας γνωστής ως Bodh Gaya.
Για τους αρχαίους Κέλτες, το δέντρο Yew ήταν ένα σύμβολο της αθανασίας, και τα ιερά δέντρα λειτούργησαν αλλού ως σύμβολα της ανανέωσης [δείτε Brosse στη ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ]. Ένα δέντρο που σημαδεύτηκε από την αστραπή προσδιορίστηκε ως δέντρο της ζωής, και, σύμφωνα με τον Πλίνιο κελτικοί Druids εθεώρησαν ότι το γκι αυξήθηκε στις θέσεις που εήταν χτυπημένων από την αστραπή. Oι Druids εκτέλεσαν τα τελετουργικά και τις τελετές στα άλση των ιερών δρύινων δέντρων, και εθεώρησαν ότι το εσωτερικό της βαλανιδιάς ήταν η διανομή των νεκρών. Στην Ινδία, θεωρείται ότι το Brahma Daitya, τα φαντάσματα των brahmans, ζωντανά στα δέντρα σύκων, pipal (religiosa ficus), ή το banyan (ficus Indica), αναμένοντας την απελευθέρωση ή το reincarnarnation. Μεταξύ των οκτώ ή έτσι των ειδών από δέντρο που θεωρείται ιερός στην Ινδία, αυτές οι δύο ποικιλίες του σύκου είναι ο πιό ιδιαίτερα .

Ο προσδιορισμός των ιερών δέντρων ως σύμβολα της ανανέωσης είναι διαδεδομένος. Στην Κίνα, το δέντρο της ζωής, το kien-Luen, αυξάνεται στις κλίσεις kuen-Luen, ενώ το μουσουλμανικό δέντρο Lote χαρακτηρίζει το όριο μεταξύ του ανθρώπου και του θείου. Από τους τέσσερις μεγάλους κλώνους του βουδιστικού δέντρου της ροής φρόνησης οι ποταμοί της ζωής. Το μεγάλο δέντρο Yggdrasil τέφρας του σκανδιναβικού μύθου συνδέει με τις ρίζες και τους μεγάλους κλώνους του τον υπόκοσμο και τον ουρανό.
Στην Ιαπωνία, τα δέντρα όπως το cryptomeria είναι στις λάρνακες Shinto. Ιδιαίτερα ιερό είναι το sakaki, ένας κλάδος από το οποίο κολλημένος κατακόρυφα στο έδαφος αντιπροσωπεύεται από το αντικνήμιο-κανένας-mihashira, ή η ιερή κεντρική θέση, πέρα από και γύρω από τους οποίους οι ξύλινες λάρνακες σε Ise χτίζονται. Το αντικνήμιο-κανένας-mihashira είναι και ο κλάδος sakaki και ο στυλοβάτης που επιβεβαιώνεται στο πιό κατώτατο έδαφος, όπως το ουρανός-δέντρο σε πολλούς ιαπωνικούς μύθους.
Τα ιερά δάση υπάρχουν ακόμα στην Ινδία και στο Μπαλί, Ινδονησία. Τα ιερά δάση στο Μπαλί προσαρτώνται στους ναούς που μπορούν ή δεν να εσωκλειστούν σε το, όπως το ιερό δάσος σε Sangeh . Το γενικό συναίσθημα του σεβασμού και του σέβα για τα δέντρα στην Ινδία έχει παραγάγει μια μεγάλη ποικιλία των μύθων και των παραδόσεων δέντρων.
Ένα από τα πέντε δέντρα στον παράδεισο της INDRA (svarga-loka), που βρίσκεται στο κέντρο της γης, είναι το mythic kalpa-vriksha αφθονία-χορήγησης. Μια εικόνα του kalpa-vriksha που χαράζεται στον ψαμμίτη σε Besnagar στην κεντρική Ινδία μπορεί αρχικά να είχε σταθεί ως κεφάλαιο εμβλημάτων πάνω από έναν μονολιθικό στυλοβάτη ή ένα stambha, ενδεχομένως ένας από τους 36 ή έτσι στυλοβάτες που δημιουργούνται από το βουδιστικό αυτοκράτορα Asoka (268-232 BCE). Οι στυλοβάτες έχουν ερμηνευθεί ως αντίγραφα του mundi άξονα . Το kalpa-vriksha πετρών που καλύπτει το στυλοβάτη μπορεί επομένως να προσδιοριστεί ως κοσμικό δέντρο ή κόσμος-δέντρο, μια εμβληματική παραλλαγή του συμβολισμού του stambha ως mundi άξονα .


Οι ενιαίοι στυλοβάτες φιαγμένοι από κορμούς δέντρων αποκαλούμενους Irmensul («γιγαντιαία στήλη») που αντιπροσωπεύει το «δέντρο του κόσμου» ιδρύθηκαν στις κορυφές υψώματος από μερικές γερμανικές φυλές. Το Α ιδιαίτερα Irmensul σε αυτό που είναι τώρα Βεστφαλία περιόρισε με να κάνει χριστιανό Charlemagne σε 772.
Με την ενθάρρυνση του παπά Άγιος Gregory ο μεγάλος στο CE του 6ου αιώνα, μια κοινή πρακτική μεταξύ των προσυλητίζοντας Χριστιανών επρόκειτο να μπολιάσει τη χριστιανική θεολογία επάνω στις προϋπάρχουσες ειδωλολατρικές ιεροτελεστίες και τις ιερές θέσεις . Στην περίπτωση των ειδωλολατρικών λατρειών δέντρων, αυτό μπορεί αρχικά να περιλάβει την καταστροφή του ιερού άλσους ή να περιορίσει ενός ιερού δέντρου. Εντούτοις, θα φαινόταν ότι συχνά μια εκκλησία θα στηριζόταν στην ίδια περιοχή, με αυτόν τον τρόπο προσδγμένος το στην υπηρεσία της χριστιανικής μετατροπής. Η διαδικασία έκανε χριστιανές αποτελεσματικά τις ιερών δυνάμεις ή τις ενέργειες της αρχικής περιοχής. Τα παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν το μεσαιωνικό γοτθικό καθεδρικό ναό του Chartres, ο οποίος στηρίχτηκε σε μια περιοχή που ήταν μόλις ιερός κελτικοί Druids (τα βελανίδια, οι δρύινοι κλαδίσκοι, και τα είδωλα δέντρων στις scultural διακοσμήσεις στη νότια πύλη του καθεδρικού ναού μπορούν να υπαινιχτούν στο αρχικό δρύινο άλσος Druidic: . Και ενώπιον Druids, κατά τη διάρκεια της νεολιθικής περιόδου, η ίδια περιοχή μπορεί να ήταν ένα ιερό ανάχωμα ενταφιασμών.
Τα δέντρα και η αρχιτεκτονική
ο αιγυπτιακός ναός συλλήφθηκαν ουσιαστικά ως πρότυπο πετρών του τοπίου δημιουργιών. Οι διαταγές των στηλών, εντούτοις, σχεδιάστηκαν όχι ως άμεσες αντιπροσωπεύσεις της ζωής εγκαταστάσεων (ο φοίνικας, ο λωτός, και η δέσμη παπύρων), αλλά ως πέτρα οι αναπαραγωγές του εξιδανικευμένου τοπίου χαρακτηρίζουν.

Το αιγυπτιακό κεφάλαιο φοίνικας-φύλλων
η παλαμοειδής στήλη, παραδείγματος χάριν, που εμφανίζεται ήδη πλήρως αναπτυγμένη από τη 5ος δυναστεία (2465 - 2323 BCE) και χρησιμοποιημένη συνεχώς για τα επόμενα 2000 έτη, παρουσιάζει δέντρο φοινικών ως κυκλική στήλη σαν ήταν ο κορμός ενός δέντρου φοινικών με το κορυφαίο τμήμα που διακοσμήθηκε με τα φύλλα φοινικών που παρουσιάστηκαν σαν δεμένος με ένα λουρί γύρω από τη στήλη.
Μια διάσημη μετάβαση σε Vitruvius περιγράφει την προέλευση των στηλών στην ελληνική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική (βλ. οι ναοί στην αθηναϊκή ακρόπολη) όπως προέρχεται από τους κορμούς δέντρων, μια όχι εξ ολοκλήρου φαντασιόπληκτη εξήγηση δεδομένου και με μορφή δέντρου να εκλεπτύνει της κλασσικής στήλης (ακόμη και τα φλάουτα μπορούν να είναι τυποποιημένες αντιπροσωπεύσεις του ραβδωτού φλοιού δέντρων), και της πεποίθησης ότι οι ναοί πετρών στην αρχαία Ελλάδα βασίστηκαν στους προηγούμενους τύπους φιαγμένους από ξύλο. Είναι γνωστό για ένα γεγονός ότι ο ναός Hera στην Ολυμπία είχε αρχικά τις στήλες της βαλανιδιάς, δύο από τις οποίες (άλλες που έχουν την αντικατάσταση από τις στήλες πετρών καθώς έφθειραν) ήταν ακόμα σε ισχύ όταν επισκέφτηκε Pausanias την Ολυμπία στο CE του 20ου αιώνα.

Μια παρόμοια αρχιτεκτονική παράδοση προσδιορίζει την προέλευση των γοτθικών δειγμένων αψίδων και των υπόγειων θαλάμων να συμπλέξει των κλάδων δέντρων, και παρομοιάζει την άποψη κάτω από το σηκό ενός γοτθικού καθεδρικού ναού με μια πορεία μέσω ενός ξύλου των ψηλών overarching δέντρων. Η πρόταση μπορεί να γίνει ότι οι αψίδες και η επικάλυψη με θολωτή κατασκευή του καθεδρικού ναού του Chartres μπορούν σκόπιμα να μοιάσουν με την πορεία στο ιερό άλσος που στάθηκε στην αρχική περιοχή, με το πέρασμα της εκκλησίας συμβολίζοντας, ή ίσως εντόπισε πραγματικά, το κεντρικό καθάρισμα στο άλσος όπου τα τελετουργικά Druidic πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου