Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

About Hermes

Ονομάζομαι Kresnik ... ασχολούμε ερασιτεχνικά με τα λεγόμενα ''απόκρυφα'' δω και αρκετό καιρό και αποφάσισα να διοχετεύσω ότι γνωρίζω κ έχω συλλέξει εδω ...


Eδώ θα βρείτε πληροφορίες κ σχετικά άρθρα που έχουνε να κάνουνε σχέση με αποκρυφισμό , μαγεία κ ότι έχει να κανεί σχέση με τα ''παράξενα'' μα συναμα ένδιαφεροντα ... Συλλέγω πληροφορίες από έγκυρες πηγες , μαρτυρίες κλπ
Σκοπός μου είναι να φέρω στην επιφάνεια και αυτό το κομμάτι του ''μικρόκοσμου ''

Σας ευχαριστώ που με ... επισκεφτήκατε

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΣΑΜΠΑΛΑ (SHAMBALA), ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ- ERKS.


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ




ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Όσα θα γραφτούν σε αυτές τις σελίδες μπορεί να είναι δυσκολονόητα για ένα νου που δεν είναι συνηθισμένος να φεύγει εκτός συνόρων και να πηγαίνει κάπου άλλου – παραπάνω. Αυτός ο  τύπος κατανόησης είναι διαφορετικός από τον εγκεφαλικό νου και τον ακαδημαϊκό, για αυτό, εάν θέλετε να κατανοήσετε και να καταλάβετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την «ΚΑΡΔΙΑ» σαν διαισθητικό κέντρο και να είστε ανοιχτοί στις ιδέες εκείνες που θα μπορούσαν να «λειτουργήσουν» σαν  εκπυρσωκροτητές ανοίγοντας δρόμο σε άγνωστους και όμορφους κόσμους.

Για όσους δεν γνωρίζουν πάνω σε αυτά τα θέματα , θα κάνουμε μια μικρή εισαγωγή για να εξηγήσουμε τα θεμελιώδη αυτής της Πνευματικής και Μυστικιστικής Παράδοσης του Πλανήτη μας. Από πάντοτε στην ΓΗ, όπως και σε κάθε διαφορετικό έμβιο ον, υπάρχουν ενεργειακά κέντρα που ονομάζονται ΤΣΑΚΡΑΣ, κατά την Ανατολική Φιλοσοφία και Παράδοση, ή ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ κατά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του ΙΩΑΝΝΗ και κατά την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ  παράδοση. Αυτά τα « ΚΕΝΤΡΑ» ή αλλιώς «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΔΙΝΕΣ» λειτουργούν σαν κανάλια που μεταφέρουν τις ενέργειες του ΗΛΙΟΥ στην ΓΑΙΑ και τους κατοίκους της., δημιουργώντας ένα σταθερό ερέθισμα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ΑΝΘΡΩΠΟΥ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΩΗΣ του ΠΛΑΝΗΤΗ. 
Τα Γήινα  Κέντρα  είναι σε στενή επαφή με τα Κέντρα άλλων Πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος και του Σύμπαντος, Παρομοίως , αυτά τα κέντρα έχουν και μια αντιστοιχία με εκείνα που βρίσκονται στο Ανθρώπινο Σώμα και αρχικά με τα ΕΠΤΑ ΤΣΑΚΡΑΣ και με άλλα σημεία που αντιστοιχούν στα σημεία του βελονισμού της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.
Τώρα, με βάση τις διάφορες παραδόσεις διαφόρων λαών , αυτά τα μέρη έχουν και διαφορετικά ονόματα, όπως : ΣΑΜΠΑΛΑ, ΚΑΜΕΛΟΤ, ΑΒΑΛΟΝ, ΑΓΚΑΡΘΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΟΡΟΣ ΣΑΛΒΑΤ, ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΓΗ, ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ, ΓΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ, ΓΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, MOUNT SION, MOUNT MERU, MOUNT OAF, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΊΣΙΔΑΣ, AZTLAN, ΧΡΥΣΗ ΓΗ, ΘΟΥΛΗ, SALEM….
Η Παράδοση λέει πως ο Ήλιος δεν δύει ποτέ, και ότι η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στον ήλιο και την γη , ένα μέρος στο οποίον  ζουν « οι αόρατοι άνθρωποι» οι «Πνευματικοί Φύλακες» και συν δημιουργοί μας. 
Τον περασμένο αιώνα κάποιοι μελετητές και συγγραφείς μίλησαν στα έργα τους για αυτό το Μυστικό Βασίλειο και μερικοί από αυτούς το έψαξαν και λέγετε πως πολύ λίγοι κατάφεραν να μπουν , να επιστρέψουν και να διηγηθούν  ιστορίες που έγιναν μύθος.
Κάποιοι από αυτούς ήταν ο Ossendowski, ο Roerich, ο Gurdjieff, ο R. Guenon  που μίλησαν για αυτά τα πνευματικά κέντρα , έδωσαν ξεκάθαρες πληροφορίες στην μεταφορά αυτού του κέντρου από ΒΑ προς τον Νότο και ιδιαίτερα στην Νότιο Αμερική ! H Shamballah ενεργοποιήθηκε στην κεντρική Αργεντινή με το όνομα ΕΡΚΣ- ERKS.

Σε αυτή την περίοδο της Νέας Εποχής, ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται πως η ενέργεια δεν είναι όπως πριν ένα χρόνο και συνειδητοποιεί πως οι δεσμοί που τον κράταγαν υποχείριο και δέσμιο των κέντρων εξουσίας , αρχίζουν να καταρρέουν.  Η συνέπεια αυτής της αφύπνισης ο Άνθρωπος, η Γαία, και σίγουρα το Ηλιακό μας Σύστημα ενεργοποιούνται για να προετοιμαστούν στις καινούργιες ριζικές  αλλαγές, αυξάνοντας τις δονήσεις μας. Έτσι, εξ αιτίας αυτής της ενεργοποίησης, ο άνθρωπος αρχίζει να εκπέμπει διαφορετική ποιότητα ενέργειας, αρχίζοντας από το να αφυπνίζει άπειρες δυνατότητες του δεξιού ημισφαιρίου του  εγκεφάλου του και να χρησιμοποιεί έστω και λίγο τις ικανότητές του και λειτουργίες. Αυτή η καινούργια και υπέροχη  εμπειρία δημιουργεί σε κάποιους μια μεγάλη σύγχυση, βαθιούς στοχασμούς και φόβους ακόμη δε και αρρώστιες διαφόρων τύπων, Ειδικά οι νέοι ψάχνουν στις Επιστήμες του Εσωτερισμού και στην Ερμητική επιστήμη μια λογική εξήγηση ή ένα καινούργιο μοντέλο συμπεριφοράς αυτών των καιρών.




ERKS 
Αυτό Το Πνευματικό Κέντρο που λέγεται ERKS που σημαίνει “Encuentros de Remanente del Kosmos Sideral” δηλαδή “Συνάντηση των υπολοίπων- εναπομεινάντων  με τον Αστρικό Κόσμο” , βρίσκεται στην καρδιά της Αργεντινής, στην επαρχία της Cordoba,  κοντά σε μια όμορφη πόλη που λέγεταιCapilla del Monte , στους πρόποδες ενός βουνού που λέγεται Cerro Uritorco.
 Αυτό το μέρος το επισκέπτονται συνεχώς ερευνητές από διάφορα μέρη του κόσμου και έθνη και όλοι ζουν τις δικές τους ενεργειακές και πνευματικές εμπειρίες που τους φέρνουν μέχρι τον εξαγνισμό και την κάθαρση. Περίπου 20 χρόνια πριν , ο πνευματικός δάσκαλος Angel Christos Akoglanis, του οποίου το μυητικό όνομα ήταν Sarhuma, ανέφερε  για αυτό το “μαγικό μέρος και της αφύπνισης του”. Είπε : “ Το ERKS από πάντα υπήρχε, το μέρος όμως κρατήθηκε μυστικό και μονάχα στους λίγους εκλεκτούς ήταν γνωστό. Στο παρελθόν οι Ισπανοί κατακτητές το έψαχναν και νόμιζαν πως ήταν το ElDorado, όπου κανείς δεν μπόρεσε να φτάσει παρόλο που οι αποστολές ήταν πάρα πολλές”. Και συνεχίζει ο δάσκαλος Sarhuma: “Σε αυτό το μαγικό μέρος βρίσκεται μια διαστασιακή πόλη στα έγκατα της Γης και εκείνο που βλέπουμε δεν είναι άλλο παρά η αντανάκλαση  της πραγματικότητας ; σύμφωνα  με τα λεγόμενα των δασκάλων, το ΕΡΚΣ , δεν είναι άλλο από την ΣΑΜΠΑΛΑ του ΘΙΒΕΤ που μεταφέρθηκε εδώ στην καρδιά της Νότιας Αμερικής  και αποτελεί το πιο σπουδαίο Διαστασιακό Κέντρο της Πνευματικότητας για αυτό τον Καινούργιο Κύκλο που αρχίζει . Έτσι μια καινούργια και ισχυρή ενέργεια εκπέμπεται από αυτό το σπουδαίο σημείο του πλανήτη και μια καινούργια  κοσμική  διδασκαλία  που βασίζεται στην κυριαρχία  του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Για τον αυτοπροσκαλούμενο θα είναι σημείο Συμπαντικής συνάντησης με όλες τις κοσμικές αδελφότητες που από καιρό μας επισκέπτονται.
Από την στιγμή που θα γίνει η αφύπνιση , η ΑΓΑΠΗ θα είναι ο κώδικας που θα μπορέσει να βοηθήσει  να αφυπνιστούν οι άλλοι που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου”.
Στο βιβλίο του N. Roerich “ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ”  SHAMBHALA, THE RESPLENDENT (Talai-Pho-Brang, 1928) μεταξύ άλλων λέει : “Πρέπει απλά να αποδεχτούμε  το γεγονός πως οι αληθινές διδασκαλίες θα αφήσουν το Θιβέτ και θα εμφανιστούν στον Νότο. Πράγματι πολύ μεγάλα πράγματα θα συμβούν…”
 http://www.roerich.org/sh.html
 Σίγουρα αυτός ο ερευνητής αναφερόταν στην Νότιο Αμερική, ο Καινούργιος Κόσμος (, όπως επίσης και ο  Ferdinand Ossendowski, που στο “ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΟΙ”  “Beasts, Men and Gods” http://www.archive.org/details/beasts_men_gods_ms_librivox)ς στην σελίδα 79 γράφει : “ Αυτό το Βασίλειο ονομάζεται ΑΓΚΑΡΘΑ- AGHARTI. Αναπτύσσεται μέσα από ένα πλανητικό πλέγμα υπόγειων τούνελ. Άκουσα ένα σοφό λάμα στην Κίνα να αναφέρει στον Bogdo Khan πως όλες οι σπηλιές στην Αμερική κατοικούνται από έναν αρχαίο λαό που είχε εξαφανισθεί στα έγκατα της Γης Ακόμη και σήμερα βρίσκονται ίχνη στην επιφάνεια της Γης.  Αυτοί οι άνθρωποι και οι υπόγειες κατοικήσιμες πόλεις κυβερνούνται από άρχοντες που υπακούν στον Βασιλιά του Κόσμου….”.
Ποιος είναι αυτός ο Βασιλιάς του Κόσμου που κυβερνά αυτά τα μαγικά σημεία του Πλανήτη Γη; Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση θα πρέπει να αναφερθούμε στον Rene Guenon,( http://www.worldwisdom.com/public/authors/Rene-Guenon.aspx#Anchor_Bibliography)
 που στο βιβλίο του “Ο Βασιλιάς του Κόσμου” “ The King of the World. Ghent, NY: Sophia Perennis, 2004”, γράφει : “ Ο τίτλος του Βασιλιά του Κόσμου προσδίδεται στον Manu, δηλαδή στον Πρωταρχικό και Συμπαντικό Άρχοντα. Αυτό το όνομα αναφέρεται στην Κοσμική Γνώση και Σοφία και στο Πνευματικό Φως. Στην Ιουδαϊκή και Χριστιανική παράδοση ο Βασιλιάς του Κόσμου αναφέρεται στον Μελχίσεδεκ.. που ήταν ο Ανώτατος ιερέας του Θεού. Το όνομα του σημαίνει “Βασιλιάς της Δικαιοσύνης”, αλλά ταυτοχρόνως και βασιλιά της Salem = ειρήνη, επομένως “Βασιλιάς της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης”; αυτοί είναι οι δύο τίτλοι του “Βασιλιά του Κόσμου”.
Οι παραδόσεις του εσωτερισμού αναφέρουν πως πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια  παρουσιάστηκαν στην Γη αιθερικά όντα που προερχόντουσαν από την Αφροδίτη, οι “Κύριοι της Φλόγας”. Ανάμεσα τους υπήρχε μια καθαρή αιθερική  οντότητα, με τέτοια υψηλή ενέργεια και εξέλιξη που ήταν αδύνατον να φιλοξενηθεί σε ανθρώπινο σώμα. Η φωτεινή του αύρα πρόσδιδε ζωή σε όλα τα βασίλεια της Γης, επρόκειτο για τον SANAT KUMARA, MELCHISEDECH ήMELKITZEDEK, ή Βασιλιάς του Κόσμου. Είναι ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ  που κρατάει με την ενέργειά του την ζωή του κόσμου και κατοικεί στην ΣΑΜΠΑΛΑ, ιερό και κρυφό μέρος του πλανήτη Γη.
Μαζί με άλλους τρεις ένδοξους Κύριους, αποτελεί και σχηματίζει την Κρυφή και Πνευματική  Κυβέρνηση της Γης. 
Το ΙΕΡΟ  ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑΣ ΕΡΚΣ στην Νότιο Αμερική, ιερό μέρος στο οποίον φυλάσσεται η πρωταρχική παράδοση της Νέας Εποχής.
Το κοσμικό όνομα του Μελχίσεδεκ είναι Amuna Kur!
Στην κοιλάδα του ΕΡΚΣ, στους πρόποδες του όρους Cerro Uritorco, η αόρατη παρουσία των αδελφών του φωτός αναγνωρίζεται από την δυνατή  μυρωδιά των γερανιών στο μέρος και μερικές φορές από την μυρωδιά λιβανιού, προδίδοντας έτσι την παρουσία των ανώτατων κοσμικών ιερέων ή των πνευματικών οντοτήτων. Σε αυτό το Ενεργειακό Κέντρο του Πλανήτη , σημείο αφύπνισης της τωρινής ενέργειας του φωτός και θηλυκής πολικότητας, κάποιες φορές  διαισθάνεσαι την παρουσία ολόκληρης της Κοσμικής  Ιεραρχίας που αποτελεί την ανώτερη παρουσία και που είναι υπεύθυνη για την αφύπνιση της Γνώσης, της Δύναμης και της Ομορφιάς στον κοσμικό νου των εργατών του φωτός σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτή την περίοδο κλεισίματος και ανοίγματος του καινούργιου κύκλου ενεργοποιείται το  Γνωστικό Δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και θα ολοκληρωθεί με το συμπαντικό κάλεσμα όλων των εργατών του φωτός που είναι μοιρασμένοι σε όλες τις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου. Οι σιωπηλοί δάσκαλοι έμμεσα μας βοηθάνε για να προετοιμαστούμε στην μεγαλύτερη  αλλαγή των καιρών.
Ο δάσκαλος  Sarhuma έλεγε πως ο άνθρωπος ζει και διανύει το τέταρτο στάδιο, όπου η ΥΛΗ θα αποχωριστεί και θα  εγκαταλείψει την ελευθέρα βούληση. Η ύλη θα παραδοθεί στον κυβερνήτη και άρχοντα αυτής της περιόδου. Αυτό το συμβάν ονομάζεται η “ ΜΕΓΑΛΗ  ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΑΧΗ” που είναι η αιώνια μάχη ανάμεσα στην ΥΛΗ  και το ΠΝΕΥΜΑ. Σε αυτό το πεδίο μάχης υπάρχει ένα σημείο πλήρης εξισορρόπησης, που επιτυγχάνεται μετά από πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στο Πνεύμα και την Ύλη. Έτσι η δυαδικότητα βρίσκει το σημείο ισορροπίας με αποτέλεσμα η σύγκρουση αυτή να λαμβάνει τέλος.
Επομένως το Δύο “θα γεννήσει ” το Τρία.

Πηγή :
Αlfredo Di Prinzio – άρθρο από το περιοδικό Hera, νούμερο 27- Mάρτιος  2002.
http://www.heramagazine.it/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=37
http://www.kuthumadierks.com/pageelenco.asp?r=erks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου